Pro Annie

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 16:24

Dikke mensen zijn gezellige mensen, leerde ik van huis uit. Liever te dik in de kist dan een taartje gemist predikten we op mijn allerleukste werkplek ooit. Een dag niet gesmikkeld is een dag niet geleefd wil ik er zelf aan toevoegen. 

Het moge duidelijk zijn eten is leven en leven is eten. Bizar zijn voor mij dan ook de Pro Anna sites waar men elkaar tips geeft over hoe zo weinig mogelijk te eten zonder dat het opvalt. Ik eet dus graag en het liefst opvallend. Omdat ik ervan overtuigd ben dat alles waar je energie in steekt groeit presenteer ik graag Pro Annie. Lekkere recepten met een bijzonder verhaal. Soms gezond, soms ongezond maar altijd met liefde gemaakt. 

We trappen af met Indische pasteitjes. Ik zie mezelf nog zitten op het aanrecht bij mijn vader. Zo trots dat hij mijn papa was,  zo trots op alles wat hij deed en al helemaal op zijn Indische kookkunsten. Soms things never change ❤. 

Recept voor 20 pasteitjes

Ingrediënten:

 • 10 plakjes bladerdeeg
 • 350 gram gehakt
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • Ketjap Manis
 • Kruiden: peper, zout, nootmuskaat, djinten, ketoembar, sereh, kerrie
 • olijfolie

Bereiding:

 1. Snijd de ui klein en bak in de olijfolie tot hij glazig is.
 2. Voeg de knoflook toe en bak even mee
 3. Voeg het gehakt en bak goudbruin
 4. Voeg de kruiden toe. Echte maatstaven hiervoor gebruik ik niet maar proeven proeven en nog eens proeven totdat je het lekker vindt. 
 5. Voeg als  laatste een scheut ketjap toe. 
 6. Voor de smaaksensatie is het het lekkerst om het gehakt even te laten staan zodat de kruiden goed kunnen inwerken. 
 7. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, bestrijk aan 1 kant met het gehakt en vouw doormidden dicht. 
 8. Bak de pasteitjes in 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Wieke
4 jaar geleden

Na jaren zeuren, smeken, bidden, slijmen etc is die hier dan eindelijk, het recept der repecten: annie's pasteitjes! Vrees dat ze zonder de liefde die jij erin steekt, nooit de "echte" kunnen evenaren...maar ik ga toch een poging wagen ;). Dankjewel!