De derde verjaardag

Gepubliceerd op 25 augustus 2019 om 21:36

Iemand zei me laatst dat er twee cruciale momenten in het leven zijn. De dag dat je wordt geboren en de dag dat je er achter komt waarom. Misschien is jouw geboortedag daarom voor mij zo bijzonder. Vandaag denk ik terug aan die bloedhete nacht drie jaar geleden dat jij na uren hijgen en puffen  niet ter wereld kwam. Ik snap het wel lieverd, je houdt nog steeds niet van donkere steegjes en pushen werkt bij jou precies averechts. Maar had je dat niet een klein beetje eerder kunnen zeggen pop? Dan hadden we je 24 eerder keurig uit de buik laten vissen. Maar ja dan was je vandaag natuurlijk niet jarig geweest! Om 7 uur en een beetje was je daar dan toch want zoals de gyneacoloog treffend verwoordde, "Anne we hebben er nog nooit 1 laten zitten" en zo bleek. Alleen maar liefde.

Mensen vragen me soms of het leven met kleine kindjes zwaar is. Nou behalve dat jouw broertje letterlijk zwaar is en dat de decibellen die door het huis vliegen die dikke ader precies op het midden van mijn voorhoofd  soms zwaar laten kloppen kan ik alleen maar zeggen dat jullie het leven alles behalve zwaar maken. Een leven zonder jullie dát zou pas zwaar zijn. Jullie maken moeilijke dingen juist lichter, vrolijker en logischer. Jullie raken de essentie, elke dag weer?gewoon door er te zijn. Alweer 3 prachtige jaren.

Het was het jaar dat dat je grote zus werd. En wat voor één.  Soms kijk ik naar hoe lief en zorgzaam je met je broertje bent en vraag ik me af waar ik dit allemaal in godsnaam aan verdiend heb want wat een akelige draak was ik vroeger voor mijn broer (sorry nog daarvoor lieve broeder). Het was het jaar dat je voor het eerst een vakantievriendin had, dat ik je zonder traantjes mocht achterlaten bij de opvang en dat je je watervrees overwon. Je ging daarna ook meteen all the way het IJsselmeer in. Alles of niets daar hou ik van meissie. Het was het jaar dat we voor het eerst een samen een meidendag hadden (zeker 1 van mama's bucketlist)en het jaar van "mama, ga jij zelf maar even op de trap zitten". Van naar het wijnschap in de supermarkt rennen om te verkondigen dat hier mama's lievelingsdrinken staat. Het was een jaar om nooit te vergeten. 

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe ongelofelijk trots ik op je ben en hoe gelukkig en dankbaar dat jij in ons leven gekomen bent. Je bent een heerlijk knuffeldier, dat heb je van ons allebei. Ja ik denk dat wij wel een gooi kunnen doen naar de titel "klefste" familie van Nederland en ik hoop dat dat altijd zo blijft. Vandaag is jouw dag. Waar is het feestje? Hier is het feestje! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Opa
4 jaar geleden

Lief❤️