Liefde in tijden van Corona

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 12:41

Er was een tijd, dat "met een Coronaatje op de bank" toch een wat vrolijker connotatie kende. Nu ben ik niet per definitie een voorvechter van de goede ouwe tijd en bieden in het verleden resultaten zeker geen garantie voor de toekomst. Zo lekker blijkt dat Coronaatje immers niet. En toch denk ik in dit geval met lichte weemoed terug aan de tijd dat een Corona nog gewoon het enige biertje was dat ik wél te haggelen vond. 

We mogen geen handen meer schudden. No problem so far, Ik ben sowieso niet zo van het lijfelijk contact met mensen van wie ik niet zielsveel houd. Nee we geven een elleboog.. Ja die elleboog.. die we op advies van het RIVM een halve minuut daarvoor hebben vol geblaft als alternatief voor een zakdoek. De middelbare scholen gaan dicht. Een feest voor onze pubers, een extra vakantie hoe chill.. of toch niet? Je mag namelijk nergens meer heen op vakantie, evenementen zijn afgelast en in de horeca of bioscoop hoef je maar één nies uit  je puberporem  te laten ontsnappen of je wordt direct als verdachte Coronalijer aangemerkt. Thuis bingen met Netflix dan, niks mis mee toch? Ja dat dacht jij, nee dus want PA en MA werken thuis en hebben alle tijd om achter je kont aan te zaniken of je alsjeblieft wat met je leven kan gaan doen. Wat dan precies? Het raakt ons allemaal. Persoonlijk kamp ik met het vraagstuk hoe ik godsnaam mijn zonnepaneelmonteurs aan de bak ga helpen nu de zonnepaneeltjes uit China flink op zich laten wachten. De enige plek waar onze kandidaten voorlopig lekker kunnen blijven leggen is in hun bed vrees ik. Gevalletje bad timing zullen we maar zeggen. Laten we het niet eens hebben over de basisschool kindertjes die wel gewoon acte de presense moeten geven omdat ze nog niet op zichzelf kunnen passen en hun ouders hard nodig zijn in de zorg. En over de juf van groep 1 die als een politieagent moet voorkomen dat haar kleuters elkaar  likken, bijten en besnuffelen omdat ze dan misschien Corona krijgen en oma kunnen besmetten die dat vervolgens niet overleeft omdat ze niet wordt toegelaten op de IC. 

En tóch is er een doelgroep wiens risico in deze berichtgeving zwaar onderbelicht blijft. De ruggengraat van de samenleving, het kloppend hart van de gemeenschap. Mag ik dat zeggen ja dat mag ik zeggen om er even een Mart Smeetsje in te gooien. Het gaat hier namelijk om de moeders. De moeders de vrouw die zich onbewust richting een slangenkuil manoeuvreren. Want stel je bent in het bezit van een of meer heerlijke afstammelingen die zich op school of op de opvang vrolijk lachend in het gezicht laten kwijlen door hun conculega's, of dachten dat dat groene snotje in het neusje van hun beste vriendje een prima alternatief was voor de boterham met pindakaas.. dan is het natuurlijk wachten op het telefoontje dat jouw oogappeltje in contact is geweest met ... 

En dan begin de ellende..dan moeten ze in quarantaine. En jij? Jij gaat mee en de heer des huizes ook. De kans dat jullie namelijk besnotterd, bekwijld of op welke manier dan ook bedropen zijn door kindlief is precies 100%. Het gaat immers niet om microscopische druppels maar om liters. Liters Corona.

Dat is de eerste week leuk hè.. wat extra tijd met het hele gezin. Ik sluit zelfs niet uit dat er  zich over 9 maanden een ware Corona Baby-boom ontpopt. Je moet immers wat als de kids hun middagdutje doen toch. Maar daarna gaat het met rasse schreden achteruit voorzie ik. Niet alleen heb je kinderen die na een uur binnen zitten al door het dak gaan laat staan drie weken..  ik bedoel hoeveel Dr Oetker voorgefrabriceerde-zogenaamd-zelf-gemaakte cupcakes kan je met de snotsnoetjes bakken en naar binnen werken voordat ze je á la Jerry Springer van je bank af moeten komen takelen. Dat zou trouwens wel weer een prima remedie voor de uitbraak van de Corona baby boom zijn.

Maar dan is er ook nog de man. We weten allemaal dat de mannengriep er één van de ergste soort is. Inmiddels weten we dat Corona lang niet zo onschuldig is als de griep. En nu laat je je dus geheel onvrijwillig opsluiten met twee energiebommetjes die niet naar buiten mogen én een potentieel kandidaat voor de mannencorona. Ik voorzie dus niet alleen een baby-golf maar een minstens zo heftige Corona scheidingsgolf.  Nu lijdt een mens dikwijls het meest onder het lijden dat men vreest maar toch oriënteer ik me stiekem op een vlucht naar Viëtnam.. Heerlijk alleen in quarantaine in een luguber hotel, dát is pas vakantie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Papa
4 jaar geleden

Prachtig lieverd, en nog waar ook.❤️