Een leugentje om bestwil

Gepubliceerd op 27 juli 2022 om 23:04

Taboe Thursday

Een leugentje om bestwil

Een leugentje om bestwil. Mijn bestwil wel te verstaan. Want soms heb je die bij je kinderen gewoon even nodig toch? Natuurlijk weten we allemaal dat jokkebrokken niet naar de hemel gaan en hebben we braaf de opvoedboekjes doorgenomen alvorens we met veel pijn en moeite onze eigen bestelling op de aarde afleverden. Zien liegen doet liegen, geduld is een schone zaak en je bloedjes van kinderen  verdienen tekst en uitleg over elke schimmige overweging die je in hun belang maakt. Maar het is niet voor niets Taboe Thursday toch?

Falend ouderschap

Het is natuurlijk allemaal waar. Maar wat niemand je vertelt over het ouderschap, mij in ieder geval niet, is dat de realiteit je met al je goede voornemens soms gewoon even inhaalt. De generatie die ons heeft opgevoed lijkt sowieso vergeten dat dat opvoeden soms een pittige klus is en je vriendinnen die wel kleine kinderen hebben willen je niet bang maken. En terecht.

Toch ben ik van een ander soort. Van mij krijg je de hele keiharde, lachwekkende, hartverwarmende, slopende, heerlijke realiteit over het ouderschap. Ja, het is het mooiste wat er is en ik voel me een ongelofelijk rijk mens dat ik twee prachtige mensjes elke dag een beetje verder mag zien groeien en bloeien. Ik verwonder me keer op keer over hoe lief ze zijn. En dat met twee zwartgallige galbakken als ouders. Misschien komt cynisme met de jaren. Wij zeggen in ieder geval altijd gekscherend tegen elkaar dat min en min toch echt plus moet zijn.

Taboe Thursday in de supermarkt

Dit alles neemt niet weg dat ze je ook “vergeten” te vertellen dat je je eigen persoonlijk dus gewoon schijnt mee te nemen in dat hele ouderschap. Wat zeg je?!  Ja er staat een liefdevolle moeder de gans op maar ook het ongeduldige serpent in je wordt behoorlijk op de proef gesteld. Ga maar eens boodschappen doen met aan ieder been een bedelend kind. Waarom zetten ze die verrekte merchandise rotzooi toch altijd op kabouter ooghoogte?! Juist, omdat ze weten dat je gaat bezwijken met je zwakke vlees. Je lijkt namelijk maar twee keuzes te hebben op zo’n moment. Of je gaat er uit pure wanhoop naast liggen krijsen of je flikkert het beruchte snoepje of speelgoed geïrriteerd in je kar en snauwt dat ze dan in godsnaam wel hun harses moeten houden tot we weer buiten staan. Natuurlijk kun je ook gedwee doorlopen en in het beste geval uitleggen dat je het verdriet begrijpt omdat je ook twee bent geweest maar dat mama heeft gelezen dat ze grenzen moet stellen omdat de minidraak anders veroordeeld is tot een leven als mateloze alcoholist die zijn leven zal slijten bij de Jelinek.  Maar laten we gewoon even heel eerlijk met elkaar zijn. Soms heb je daar gewoon echt even de kracht niet voor.

Klaar voor wat leugentjes om bestwil?

En dan is er opeens het vierde duivelse deurtje, waarvan we altijd hebben gezegd dat we het nooit zouden opentrekken. We zijn toch geen Pinokkio?

Doe met onderstaande dan ook volledig wat je zelf wil en geheel op eigen risico. Laat je inspireren en weet dat als je het verboden fruit toch plukt je zeker niet de enige bent. Met dank aan heel veel jokkende mede mama’s, hier komen de leukste leugentjes om bestwil.

 • Waarom mama zo vaak met haar kop in het keukenkastje hangt? Nee, niet om haar mond vol te stouwen met de chocola die ze jou verboden heeft maar om het schoon te maken. Het is er ontzettend smerig niet te doen.
 • Nee hoor lieverd er komen geen monsters in je kamer. Mama heeft monsterspray op de deur gespoten.
 • Je wil Brandweerman Sam kijken? Nee dat gaat niet lukken lieverd. Hij heeft nachtdienst gehad dus die ligt te slapen.
 • Koning Willem Alexander heeft besloten dat iedereen voortaan met zijn mond dicht moet eten.
 • Je kan nu niet op de Ipad, de batterij is leeg.
 • Bij wanstaltige kledingcombinaties: Nee die broek zit nét in de was.
 • Wat wij doen als jullie ’s avonds in bed liggen? Werken, heel hard werken.
 • Of je een hapje van mijn toetje mag? Nee dat kan helaas niet, er zit sambal in.
 • Ik bewaar al jullie tekeningen op een speciale plek op zolder.
 • Nee mama is niet moe mama wil graag spelen. Jij bent de vader/moeder en ik ben het kindje die een heel lang dutje moet doen.
 • De vieze ranzige knuffel heeft een ander huisje gezocht. Hij vond het te schoon bij ons.
 • Nee dat programma is nu niet op Netflix dat komt pas vanavond.
 • We kunnen geen speelgoed kopen. Mama haar centjes zijn op.
 • Als je je gordel niet omdoet komt de politie.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra
10 maanden geleden

Hilarisch!