Look-a-likes?

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 17:04

Ongeveer een maand geleden viel bij ons de Ouders van Nu op de mat. Al bijna drie jaar geleden was ik, bedwelmd door hormonen in de abbonementenval gelokt. Toen ik anderhalf jaar later weer bij zinne was gekomen en goed en wel besefte dat ik prima kon leven zonder de bevallingsverhalen en opvoedkundige tips van wildvreemden bleek ik opnieuw zwanger. Alweer high van geluk en hormonen bestelde ik vlug de blije doos. Blije doos.. het blijft een bijzondere term. Als er namelijk iéts is waar je niet over beschikt na je bevalling is het.. precies. Of je er er één bent hangt een beetje af van je gemoedstoestand maar ik was er één. High on new life on top of the world. Totdat ik na 7 maanden nog steeds niet doorsliep. Toen werd ik een zwarte kringen onder de ogen doos. 

In ieder geval wist de blije doos van de Ouders van Nu me ook bij het afbakken van mijn tweede wereldwonder weer snel te vinden. Ook dit keer wist ze me weer moeiteloos te overtuigen van het feit dat mjjn kroost minimaal in de bak zou belanden en misschien erger als ik de informatie van de Ouders van Nu niet maandelijks zorgvuldig tot me zou nemen. Een ezel stoot zich niet twee keer, een zwangere tientonner kennelijk wel. 

De look-a-like van mijn zoon, die de cover van de maand februari siert deed mij nadenken over de vraag op wie ons mannetje  eigenlijk lijkt, behalve op dat guitige kereltje op de voorkant dus. Bij onze dochter was en is er geen twijfel, dat is papa met lang haar. Ik heb dan ook meerdere malen gekscherend de vraag gekregen of ik zeker wist dat ze van mij is en ik heb meerdere malen gekscherend geantwoord dat ik dat niet met zekerheid kan zeggen omdat ze achter een doek uit mijn buik is gevist. Wat er achter dat doek is gebeurd wie zal het zeggen. Ik krijg ook vaak de vraag of ik het jammer vind dat mijn kindjes niet op mij lijken.. Nou kijk het is niet zo dat ik mezelf niet om aan te gluren vind maar ik ben natuurlijk niet alleen op de man gevallen om zijn wijze karakter dus ik kijk blij en trots naar hem en zijn look-a-like.

Onze kleinste aanwinst lijkt dus vooralsnog op niemand en die lange zwarte wimpers zijn werkelijk waar een raadsel. Ook hij zou achter het doek verwisseld kunnen zijn en dan heeft het ook dit keer weer heel goed uitgepakt. Misschien heeft Sven Kramer na zijn dramatische wissel in 2010 en zeer positieve doorstart van zijn carrière als babyverwisselaar gemaakt? Lieve Noah lijk jij maar gewoon lekker op jezelf want wat ben je mooi van binnen en van buiten kleine knapzak. En als ik toch mezelf wil zien loop ik gewoon even naar de spiegel. Problem solved. 

Reactie plaatsen

Reacties

Marieke
5 jaar geleden

Leuk hoor Anne,je hebt schrijverstalent.

Anne
5 jaar geleden

Wat lief dankjewel!

Chari
5 jaar geleden

Geweldig!

Anne
5 jaar geleden

Dankje Cher lief!